І не всі бажаючі, на жаль, можуть отримати безкоштовну квартиру від держави. Але є категорія громадян, для яких прийдешній 2022 рік стане переломним щодо придбання житла. Все через ініціативу президента України Володимира Зеленського.

Детальніше про це інформує РБК-Україна.

"Наступного року ми поновлюємо державну програму забезпечення житлом учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС",- заявив Володимир Зеленський в ході наради щодо соціального захисту чорнобильців.

Президент також уточнив, що відповідний указ вже підписаний. Тепер же справа за Кабміном, члени якого повинні в найкоротші терміни приступити до виконання, знайти способи і методи реалізація програми. До слова, Кабміну окреслили терміни - до квітня 2022 року програма повинна запрацювати.

Крім іншого, в указі передбачено збільшення президентської стипендії для військовослужбовців, пожежників, службовців і співробітників внутрішніх справ України, які брали участь у гасінні пожежі на Чорнобильській АЕС, її охороні та отримали значні дози опромінення. За словами Зеленського, понад 50 стипендіатів отримуватимуть підвищення з 5800 грн. до 9670 грн.

Українцям дуже складно самостійно придбати власне житло. А ті, кому дивом вдалося роздобути гроші, насилу можуть облаштувати свій будинок, маючи шалені борги за покупку. Тому державні програми такого роду просто необхідні народу України.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що синоптики спрогнозували прихід в Україну сибірських морозів.

Нагадуємо, що боржникам за комуналку пообіцяли субсидію.

Також портал Hyser інформував, що у Мінсоцполітики розповіли, якою буде пенсія для українців у 2022 році.