Зеленський заявив, що українські військові захищатимуть батьківщину і народ за будь-яких обставин

Після інформації, що з'явилася, про існуючу ймовірність напад Російської Федерації на Україну перші особи країни почали висловлюватися на тему того, що буде якщо Росія все ж нападе. З цього приводу висловився і глава держави Володимир Зеленський, передає сайт президента.

Так, в одному з інтерв'ю іноземному виданню президент України Володимир Зеленський заявив про те, що Україна вдячна іноземним партнерам за надану підтримку, проте докладених колективних зусиль поки не вистачає для того, щоб повернути Росію до змістовних обговорень ситуації на сході України.

Зеленський нагадав, що, наприклад, домовленості щодо полонених на окупованих територіях України, які були складені на "нормандській" зустрічі ще в 2019 році, Російська Федерація так і не виконала, так що міжнародні організації так і не отримали повний допуск до полонених.

Крім цього, президент заявив, що Україна не ескалує ситуацію на сході країни, оскільки за минулі роки війни вже загинуло близько п'ятнадцяти тисяч осіб, а півтора мільйона українців змушені були стати внутрішніми біженцями. Жорстокість конфлікту за окуповані території призведе до набагато більших втрат.

Глава держави також зазначив, що Україна неодноразово намагалася влаштувати переговори з Кремлем, проте звідти йдуть тільки однотипні відповіді про те, що Росія не є стороною конфлікту на Донбасі.

Нарешті, Зеленський сказав, що українська армія буде захищати свою землю і людей за будь-яких обставин і від будь-яких зазіхань, хоча в Києві воліють вирішити конфлікт дипломатичним шляхом.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Байден відмовив у допомозі Україні у разі нападу Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військовий експерт розповів, які цілі у Кремля будуть першорядними при початку вторгнення в Україну.

Також "Hyser" писав, що Володимир Путін розповів про маловідомий факт з його біографії.