В РНБО розповіли про те, на яких умовах Україна піде на компроміси з Росією

Останнім часом діяльність з врегулювання конфлікт між Україною і Російською Федерацією зайшла в глухий кут, проте в Раді національної безпеки і оборони України заявляють про те, що наш Уряд готовий до компромісних рішень з даного питання. Про це повідомляє iнформаційний портал "УНІАН" посилаючись на заяву секретаря РНБО Олексія Данилова під час презентації системи моніторингу користування українськими надрами.

Так, Данилов заявив про те, що досягнення кінцевого результату в питанні вирішення конфлікту на Донбасі як і раніше є першочерговим завданням українського уряду. Тим не менш, секретар РНБО підкреслив, що компроміси з Російської Федерації можливі, але не на шкоду інтересам України.

Під цим Олексій Данилов має на увазі те, що Україна не поступатиметься своїми територіями, а також не поступатиметься у питаннях, позначених у Конституції України, тобто закріплений у Конституції курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Таким чином, в РНБО не збираються йти на поступки в тому, що в даний момент пропонує Кремль. Данилов також заявив, що ситуація ніяк не змінилася після останньої розмови Володимира Зеленського і Джозефа Байдена.

Що стосується стратегії переговорів Росії, Данилов заявив, що Кремль підвищує планку вимог, щоб з ним почали спілкуватися. Секретар РНБО зазначає, що спілкування потрібне, проте не за рахунок українського суверенітету.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Байден відмовив у допомозі Україні у разі нападу Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що військовий експерт розповів, які цілі у Кремля будуть першорядними при початку вторгнення в Україну.

Також "Hyser" писав, що Володимир Путін розповів про маловідомий факт з його біографії.