На сьогоднішній день в Україні однією з найбільших проблем в ковбаса є використання м'яса механічного обвалювання. В процесі перемелювання кісток можуть залишатися дуже тонкі частинки, які може стати причиною появи виразки.

Про це в коментарі OBOZREVATEL розповіла голова правління "Споживча довіра" Олена Куликова.

За словами Куликової, українці повинні купувати ковбасу і ковбасні вироби тільки в перевірених місцях, великих супермаркетах. На упаковці обов'язково повинен бути вказаний термін придатності і склад продукту.

Вона зазначила, що зараз в м'ясі механічного обвалення дуже часто містяться кісткові включення, які можуть пошкодити стравохід людини.

"Під час перемелювання кісток залишаються маленькі неперемелені частинки. Ці частинки невеликі-1-2 мм, тонкі, як голки. Людина їсть ковбасу, а ця голочка може встромитися в стравохід, в результаті чого з'являються виразки, ерозії, свищі і т.д.", - говорить Куликова.

Куликова зазначила, що найчастіше таке відбувається, якщо людина їсть варену ковбасу, особливо якщо вона відноситься до першого і другого сорту. За її словами, в процесі її виробництва ряд підприємств використовують білково-жирові емульсії, які виробляються зі шкіри, жирів, субпродуктів. Завдяки наявності цих емульсій в продукті виробник може скоротити кількість м'ясної сировини в ковбасі аж до 50%.

Куликова зазначила, що фальсифікувати сирокопчені ковбаси набагато складніше. Однак, для продовження терміну термін придатності продукту, до його складу іноді можуть додати більше підсилювачів смаку. Вона додала, що у вищих сортах не повинно міститися ніяких підсилювачів смаку.

"Необхідно пам'ятати, що той же глютамат натрію природно присутній в м'ясі. Якщо його частка становить до 1000 мг на кг продукту – абсолютно нормальна ситуація. Якщо вміст глутамату становить 4-5 тис мг, то не варто купувати такий продукт", - підкреслює експерт.

В українських продуктових магазинах на прилавках виставляється ковбаса, на якій виробник не вказав терміни реалізації. За словами виконавчого директора Союзу споживачів України Максима Несміянова, частина такої продукції-це фальсифікат.

Несміянов зазначив, що іноді на упаковках ковбаси вказано неправильну адресу виробництва. За його словами, якщо трапиться масове отруєння такої продукції, то перевіряючі органи не зможуть знайти постачальника цієї продукції і покарати його за порушення.

Пам'ятайте, що перед придбанням ковбаси необхідно упевнитися, що на упаковці вказано термін придатності, адреса виробника, а також до складу продукту не входять заборонені речовини, серед яких підсилювачі смаку. Особливо уважно потрібно купувати ковбасні продукти, на які діють знижки або акції.

Також наближаються новорічні свята. Для того, щоб свята пройшли добре і не було ніяких наслідків для вашого організму, слід купувати ковбаси в перевірених місцях і супермаркетах.

Раніше "Hyser" повідомляв, що в Україні подорожчає один з найпопулярніших продуктів.

Наш портал писав, що українців попереджають про різке подорожчання м'яса і ковбаси.

Нагадаємо, що перед Новим роком українців чекає неприємний "подарунок": подорожчають деякі продукти.