На Донбасі зі сторони кордону з Росією день при дні ситуація стає все більш напруженою. Ще б пак, місцеві повідомляють що все з більшої кількості позицій готується наступ російської армії, а її чисельність зростає щодня. В таких умовах слід бути готовими до найгіршого і це дуже добре усвідомлює влада.

Так, стало відомо, що у Києві перевіряють бомбосховища та проводять роз'яснювальну роботу з населенням. Крім того, у КМДА розповіли про тестування системи оповіщення через загрозу вторгнення армії РФ в Україну. Зокрема, на сайті ДСНС уже опубліковано алгоритм дій громадян за умов НС військового характеру.

Як пише Уніан, відповідальний за інформаційну кампанію заступник голови КМДА з питань муніципальної безпеки Андрій Крищенко.

Крищенко припускає, що в разі повномасштабного нападу російські війська будуть використовувати ракетні комплекси, а не авіацію і населенню пояснюватимуть, що потрібно робити в такій екстреній ситуації. Сповіщати мешканців Києва про ракетні обстріли або авіанальоти влада планує не лише за допомогою сирен, а й через системи попередження та оповіщення.

Зазначимо, що зважаючи на нарощування Кремлем військ біля кордонів України і загрози вторгнення російських військ, у Києві почалась перевірка захисних споруд цивільної оборони.

Кожен мешканець Києва може ознайомитися з переліком об’єктів укриття на випадок ракетних або авіаударів за цим посиланням. За потреби керівники організацій та власники згаданих вище споруд забезпечать вільний доступ для укриття.

Крім того, заступник голови КМДА Андрій Крищенко розповів, чи планується масова евакуація населення столиці в разі масштабного наступу Росії. За його словами, столична влада уже пропрацювала план, в якому прописано, яким чином проводити масову евакуацію населення, з місцями збору, тощо.

Раніше Hyser писав, що експерт назвав першочергові цілі Кремля у разі вторгнення.

Також наш портал повідомляв, що Україна визнала концентрацію російських військ на кордоні.

Нагадаємо, міністр оборони України назвав терміни вторгнення Росії в Україну.