Станом на ранок неділі, 12 грудня, в "червоній" зоні карантину знаходиться десять українських областей.

У "жовтій" зоні знаходяться 12 областей і місто Київ, в помаранчевій - дві області, повідомляє сайт МОЗ.

Так, до "червоної" зони увійшли Вінницька, Волинська, Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Сумська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області.

У "жовту" зону Київ, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Чернівецька області.

У "помаранчевій" знаходяться Донецька та Закарпатська області.

Нагадаємо, що в дитячому календарі щеплень може з'явитися ще одна, яку вони будуть отримувати безкоштовно. Це щеплення від пневмокока.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко на форумі заявив, що нове, одинадцяте, щеплення введуть в рамках боротьби з коронавірусною інфекцією.

"Сьогодні в нашому національному календарі щеплень 10 інфекційних хвороб, яких можна запобігти, вчасно провівши вакцинацію... додатково до цих 10 хвороб ми плануємо додати пневмокок. Якби не епідемія COVID-19, то я думаю, що в 2022 році ми б ввели цю інфекцію в Національний календар щеплень. Але сьогодні ми концентруємося на боротьбі з корупцією", - зазначив Ляшко.

Відзначимо, що пневмокок є одним з основних збудників менінгіту, середнього отиту, синуситу, позалікарняної пневмонії у дітей і дорослих.

Прививки
Прививки

Так, наприклад, в США щеплення від пневмокока ввели ще в 2000 році. В Україні вона також є, одна на платній основі.

Раніше Hyser писав про те, що МОЗ повідомило про скорочення термінів одного з Covid-сертифікатів.

Також Hyser повідомляв, що у " ДІЕ " з'явився новий тип ковід-сертифіката.

Нагадаємо, що на Закарпатті виявили заклад, де обіцяють амністію за підроблений ковід-сертифікат.