Російська Федерація перекрила близько 70 відсотків акваторії Азовського моря

Останнім часом Україна очікує нападу з боку Російська Федерація, однак РФ проявила себе не безпосереднім нападом на Україну, а манівцями. Так, станом на п'ятницю, 10 грудня, РФ перекрила близько 70 відсотків акваторії Азовського моря, чим не дозволяє здійснювати вільне судноплавство. Про це у своїй офіційній прес - службі в соціальній мережі Facebook заявило Міністерство оборони України.

Повідомляється, що в даний момент Росія розмістила навігаційні попередження, які повідомляють про обмеження ходіння суден в певних району акваторії у зв'язку з нібито проходять артилерійськими стрільбами неподалік від Маріуполя, Бердянська і Генічеська.

У повідомленні Міністерства оборони України наголошується, що подібні перекриття районів Азовського моря відбуваються регулярно і заважають вільному судноплавству. Крім того, те, що Російська Федерація оголошує навігаційні попередження в безпосередній близькості до українських пунктів базування українських Військово-Морських сил, в Міністерстві оборони вважають відкритою провокацією. У відомстві зазначили, що подібні дії Росії в черговий раз доводять, що Кремль збирається зробити з Азовського моря своє внутрішнє "озеро".

Варто відзначити, що за день до цього, 9 грудня, ФСБ РФ заявило про те, що український корабель рухається в напрямку Керченської протоки, чим "створює загрозу безпеці мореплавання". У Міноборони України підкреслили, що український корабель знаходився в Азовському морі на законних підставах.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що Америка пообіцяла Україні допомогу в разі нападу РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Джозеф Байден заявив, що у нього є цікаві пропозиції для Володимира Путіна.

Також "Hyser" писав, що Білорусь звинувачує Україну у вторгненні в її повітряний простір.