У зв'язку з підвищенням конкуренції, а також необхідністю вкладення чималих коштів в цифровізація, в Україні може закритися або реорганізуватися близько 20 банків вже в 2022 році.

При цьому повідомляється, що будуть змінені вимоги до вкладів і відшкодовувати громадянам будуть суму не 200 тисяч гривень, а 600 тисяч, пише "Обозреватель".

Фінансовий експерт Василь Невмержицький впевнений, що закриття або реорганізація очікує тільки невеликі і слабкі фінансові установи. Але якщо брати ситуацію в цілому, то він нормалізується. Кількість "поганих" кредитів знижується.

У ВРУ був прийнятий законопроект, що передбачає збільшення гарантованої суми відшкодування коштів за вкладами з 200 000 до 600 000 гривень.

За словами виконавчого директора НАБУ Олени коробкової, дані нововведення будуть відмінною стимуляцією для громадян до розміщення коштів на строкові вклади.

Банківський сектор за останні десять місяців отримав 58 млрд гривень чистого прибутку, що в півтора рази більше ніж сума чистого прибутку за такий же період в 2020 році. З кожним роком спостерігається поліпшення ситуації.

Однак разом з тим з боку клієнтів зростають вимоги до банків. Кожна фінустанова повинна вкладати величезні суми в додатки, онлайн-банкінг, безпеку та інше.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні повністю змінять дизайн 1 і 2 гривень.

Також Hyser повідомляв, що названо топ 100 найвпливовіших українців і явищ 2021 року.

Нагадаємо, що ПриватБанк обнуляє картки клієнтів.