Глава МВС Денис Монастирський заявив, що поліція буде більш жорстко контролювати протектори на машинах

Настала зима, а значить істотно погіршаться погодні умови, у зв'язку з чим автомобілістам необхідно міняти літню гуму на шиповану, зимову, проте в Україні досить велика кількість автолюбителів сильно затягують з цим, через що створюють аварійні ситуації на дорозі. В МВС вирішили більш серйозно боротися з цією проблемою передає офіційний канал відомства на YouTube.

Так, глава Міністерства внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив про те, що тепер поліцейські, крім того, що перевірятимуть висоту протектора шин у машин на дорогах, будуть більш уважно стежити за тим, щоб автомобілісти не їздили на літній гумі.

Монастирський виступав із заявою щодо серйозної аварії з мікроавтобусів в Чернігівській області, в якій загинуло 13 осіб і ще 7 опинилися в лікарні з важкими травмами. У зв'язку з цим інцидентом правоохоронці тепер будуть серйозно карати водіїв і власників комерційного транспорту, які не поміняли шини на зимові.

Покарання для першого разу буде відносно слабким-штраф у розмірі 340 гривень, однак якщо порушника спіймають на тому ж правопорушенні протягом одного року, його позбавлять водійських прав на термін від 3 до 6 місяців. Крім того, відповідно до українського законодавства у порушника на час можуть відібрати машину, поки на неї не будуть встановлені шини з належною висотою протектора.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у мережі згадали, як з "Запорожця" робили Гоночний автомобіль.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Ісландії знайшли рідкісний позашляховик "Волга".

Також "Hyser" писав, що у мережі згадали рідкісні модифікації"Запорожця".