Згідно консенсус-прогнозу Міністерства економіки, в наступному році будуть змінені тариф на газ, опалення та електроенергію. Прогнозується, що вартість послуг зросте на 15-20%. Прогноз був оприлюднений у жовтні.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Які зміни очікують українців

Ще в жовтні відомство оприлюднило консенсус-прогноз " Україна: виклики і загрози постпандемічного розвитку (жовтень 2021 року)". У цьому документі були озвучені цікаві дані і прогнози щодо тарифів для населення:

  • гаряча вода та опалення подорожчають на 16%,
  • електроенергія подорожчає на 17,5%.

Україна тепер будуть більше платити за гарячу воду та електроенергію, але подорожчає і газ.

У Мінекономіки прогнозують, що вартість газу для українців зросте на 20% в 2022 році.

Також були озвучені прогнози щодо середньорічної ціни на імпортований природний газ. Україна платитиме за газ 347,5 доларів.

В даний час в Україні діють такі тарифи:

  • Гаряча вода та опалення. Більш детально дізнатися про тарифи в українських містах можна тут. При цьому в уряді стверджують, що тарифи не зміняться до закінчення опалювального сезону.
  • Електроенергія. Якщо домогосподарство споживає менше 250 кіловат на годину, то доведеться заплатити 1,44 гривні, якщо споживання перевищує 250 кіловат на годину - ціна збільшується до 1,68 гривні.
  • Газ. Річний тариф, який діятиме до 30 Квітня 2022 року, становить від 7,799 до 13,50 гривні за кубометр газу. Місячний тариф у грудні - від 7,788 до 38,35 гривні за кубометр газу.

Крім цього, уряд заявив, що робить все, щоб стримати зростання тарифів, використовуючи метод державного регулювання цін.

Минулого місяця прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав, що вартість тарифів на газ, тепло, світло і гарячу воду не підвищиться до кінця опалювального сезону.

Раніше "Hyser" повідомляв, що в Україні знову піднімуть тарифи на газ, опалення та електроенергію.

Наш портал писав, що Кабінет Міністрів озвучив нові тарифи на комунальні послуги.