Всім жителям України дали дуже цінні поради, які можуть стати в нагоді кожному громадянину нашої держави. Експерт поділилася своїм досвідом і розповіл, як розділити спадок без заповіту, щоб не допустити сімейної війни.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «Сьогодні»

Ні для кого не секрет, що заповіт – це документ, який значно може спростити процес розділу спадщини між сім'єю. Але, є такі випадки, коли людина не встигає залишити цей заповіт.

В ексклюзивному коментарі адвокат Євген Гаркуша розповів, що основні правила про розподіл майна є в статті 1261 ЦК України.

Варто відзначити, що в першу чергу права на володіння активами або нерухомістю мають діти померлого родича, його друга половинка, батько і мама.

"Особливість законодавчих норм, як ділиться спадок між дітьми, полягає в тому, що однакові права мають як усиновлені спадкоємці, так і діти, вагітність яка настала за життя спадкодавця, але народилися вони після його смерті", – підкреслив Євген Гаркуша.

Недвижимость в Киеве, фото: скриншот
Недвижимость в Киеве, фото: скриншот

Крім цього, є відомості про те, що частина спадщини повинна бути поділена порівну між родичами першої категорії. Однак якщо діти не досягли 18-тиріччя, то тоді оформляються документи на другого з батьків або опікуна.

Подружжя і діти від попереднього шлюбу також можуть розраховувати на спадщину. Але тут є одна заковика - на спадщину можна розраховувати тільки в тому випадку, якщо потенційних спадкоємців не усиновив інша людина.

Діти, які народжені від першого або другого шлюбу теж не залишаються без уваги. Ці люди відносяться до першої категорії і можуть повністю розраховувати на спадщину. Вони мають рівноцінні права на майно.

Потрібно помітити, що якщо діти від різного шлюбу, то тут без суду не обійтися.

Що стосується онуків, то вони відносяться до другої черги спадкування.

Нагадаємо, що жителям України повідомили про перерахунок пенсійних виплат.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, як отримати пенсію, якщо немає трудового стажу.