На сьогоднішній день картопля настільки вкоренилася в раціоні кожного українця, що є мало не другим хлібом. І ніхто при цьому вже не пам'ятає, що привезена ця культура була з Південної Америки. Ми їмо картоплю у вигляді пюре, дерунів, галушок, додаємо в начинки, супи і запіканки, але сьогодні розглянемо рецепт картоплі, запеченого в духовці.

Отже, в духовці картоплю можна запікати цілою або часточками, з різними спеціями, травами або начинками, з м'ясом, рибою або овочами. Адже саме в духовці виходить особливо ароматна, м'яка картопля, яка має рум'яну хрустку скоринку.

Автори рецепту на ресурсі "Шеф-кухар" предлагат всім спробувати запекти картоплю в духовці, просто додавши ароматні трави і бекон.

Інгредієнт:

  • ВЕЛИКА Картопля-7 шт.;
  • Бекон-200 г;
  • Часник-4 зубчики;
  • Рослинна олія-50-100 г;
  • Прованські трави, сіль, перець — за смаком.

Отже, для приготування картоплі спіраллю нам буде потрібно досить велика і рівна картопля довгастої форми. Її потрібно ретельно помити щіточкою і просушити.

Далі кожну картоплину протикаємо наскрізь дерев'яною паличкою і гострим ножем, починаючи від краю, ріжемо картоплю по спіралі. При цьому товщину спіралі робимо 3-4мм.якщо товщину робити більше, то Картопляна спіраль буде погано розтягуватися, а також може поламатися при розтягуванні по шпазі.

Потім рослинне масло змішуємо з часником, сіллю, перцем і травами.

Отриманою сумішшю обмазуємо картоплю і кладемо в прорізи шматочки бекону.

Запікаємо в духовці, накривши деко з картоплею фольгою.

Перед подачею готову страву рекомендується посипати зеленню.

Раніше Hyser писав про те, що йде різке подорожчання м'яса і ковбаси.

Також Hyser повідомляв, що в Україні подорожчає соняшникова олія.

Нагадаємо, що в Україні з неймовірною швидкістю злетіла ціна на сало.