Умови надання житловий субсидій змінилися. Після внесення низки правок уряд представив зміни українцям.

"Урядовий портал" пояснює, хто тепер зможе їх отримати або збільшити.

Зміни, які були внесені, спрямовані на те, щоб допомога фінансово на оплату ЖКП найбільш незахищеним категоріям громадян.

На сайті повідомляється, що були змінені правила для тих українців, які проживають на лінії зіткнення. Після того, як він позбулися тепло - або газопостачання, вони почали використовувати побутові електроприлади для обігріву своїх житлових приміщень.

Доя таких громадян розмір субсидій в опалювальний сезон буде обчислюватися з урахуванням соцнормативів споживання електроенергії, які передбачені для опалення. Виходячи з даних змін субсидія істотно збільшиться.

Для збільшення суми соцдопомоги знадобиться акт обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства та підтвердження органу місцевого самоврядування про те, що відсутнє тепло- або газопостачання.

Отримати субсидію також мають право громадяни, які мають у власності саморобний транспортний засіб або мотоцикл вартістю менше чотирьох мінімальних заробітних плат, яким менше п'яти років; громадяни, у яких відсутні доходи у зв'язку з перебуванням у відпустці по догляду за дитиною до досягнення нею шестирічного віку (за висновком лікаря); а також громадяни, які придбали житло за рахунок коштів, виділених з державного або місцевого бюджету.

Згідно зі змінами, тепер при визначенні права осіб на отримання житлової субсидії не враховуватимуться житлові приміщення, розташовані в селищах міського типу, а також ті, на які оформлено заповіт.

Раніше Hyser писав про те, що українців попередили про зміну тарифів на комуналку.

Також Hyser повідомляв, що експерти розповіли, як не позбутися світла при віялових відключеннях.

Нагадаємо, що субсидії збільшили до 2500.