Збройний конфлікт на сході України триває вже навіть довше, ніж Друга світова війна. Гинуть тисячами українські військові, а от керівництво РФ і далі продовжує відправляти військові колони через неконтрольовану ділянку українсько-російського державного кордону та блокує цим перспективу мирного життя по обидва боки кордону. Про те, що може відбутися на восьмому році конфлікту, озвучив позаштатний радник глави Офісу президента Зеленського Олексій Арестович.

Так, спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив, що українська сторона готова до будь-якого розвитку подій на Донбасі, у тому числі і до повномасштабного конфлікту. Більше того, Арестович переконаний, що в разі повномасштабного вторгнення Путіна в Україну, Росія на п'ять років втратить свою боєздатність.

"Якщо буде повномасштабна війна, то буде кривава лазня страшна і для нас, і для РФ. Я думаю, що важко зараз сказати, чим вона закінчиться, але легко не буде нікому. У Російської Федерації немає вирішальної переваги... У цьому випадку успіх - 50 на 50, і може бути все що завгодно", - говорить він.

При цьому експерт переконаний, що у разі вторгнення Росії, захищати українську незалежність та територіальну цілістність вийдуть не лише військові, але й мирне населення України. Причина цього в тому, що національна пам'ять українців і донині зберігає спогади про подвиги та жертовність наших пращурів в боротьбі за незалежність, яка тривала багато століть.

"Стрілятимуть з кожного вікна. І в міру просування їх... опір буде наростати. Тому легкої прогулянки тут не буде..." - прогнозує спікер української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Олексій Арестович.

А ще більше він радить задуматись Путіну, як правильно вийти з нинішнього протистояння, бо за його глибоким переконанням, "якщо Росія стане на стежку війни з Україною, то це буде кінцем путінського режиму".

"Українська сторона готова не тільки для проведення повномасштабної оборони, а й до переходу до контрнаступу за окремими напрямками. Планування здійснено ще в квітні. Загальний план і сценарій реагування розроблений з іноземними партнерами", - заявив він наостанок.

Раніше Hyser писав, що не стало відомого українського режисера.

Також наш портал повідомляв, що мера Одеси "зламала" українська мова.

Нагадаємо, Поклонська виступила проти Путіна.