Щоб виплатити до кінця поточного, 2021 року, субсидії для українців, Міністерство чекає надходжень від держави.

Про це заявив заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко в ефірі телеканалу "1+1", пише "Главком". Чиновник також повідомив, що міністерство має можливість абсолютно чітко закінчити цей опалювальний період.

За його словами, буквально вчора були профінансовані субсидії за жовтень, що дасть можливість перерахувати певну суму на наступний період.

Музиченко попереджає всіх, хто вперше збирається оформляти субсидії на ЖКГ і сумнівається, що підпадає під умови програми. За його словами, таким українцям насамперед необхідно оцінити всі доходи сім'ї і порівняти їх із загальною сумою комунальних платежів.

Якщо не вдаватися в подробиці і не використовувати формули, то "ми можемо сказати абсолютно таку зрозумілу річ: якщо домогосподарство витрачає більше 15% свого сукупного доходу на оплату комунальних послуг, це вже є підставою для того, щоб воно звернулося за оформленням субсидії".

Музиченко каже, що органи соцзахисту вивчатимуть конкретні майнові характеристики, але це дає можливість людині хоча б визначитися – може їй бути призначена субсидія чи ні.

Для призначення субсидії громадяни можуть звернутися до органів соцзахисту населення, через ЦНАП, через територіальні громади. Також вони можуть заповнити заяву та декларацію і відправити їх поштою або заповнити онлайн відповідну форму на сайті мінсоцполітики.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні знову змінять тарифи на електрику.

Також Hyser повідомляв, що в Україні без тепла опиниться кожен другий будинок.

Нагадаємо, що українців попередили про зміни щодо субсидій.