Експерти попередили українців про відчутні зміни у вартості популярного продукту

Останнім часом українці нерідко стикаються з частим і різким підвищенням вартості багатьох популярних продукт, і експерти стверджують, що цінники на деякі продукти продовжать рости і надалі, наприклад, на гречку. Про це виконавчий директор "Економічного дискусійного клубу" Олег Пендзін заявив інформаційному порталу "УНН".

За прогнозом експерта, за рік гречка виросте в ціні на 20-25 відсотків, а до зими — приблизно на 5-7 відсотків. Він зазначив, що гречка вже сьогодні в Україні є досить дорогим продуктом в порівнянні з іншим крупами, хоча і виросла за минулий рік всього на 18 відсотків, в той час як у таких продуктів як масло або цукор ціни могли підніматися і на 80, і на 90 відсотків.

Пендзин вважає, що дефіциту гречки чекати не варто, проте варто приготуватися до того, що ціна на крупу продовжить рости, хоча і несуттєво. До кінця року можна буде сказати, що за 2021 року крупа подорожчала на 20-25 відсотків, проте це ж означає, що до зими ціна підніметься всього на 5-7 відсотків, що є несуттєвим збільшенням.

Експерт також розповів, що щорічно українці споживають 20 мільйонів тонн зернових культур, і всього лише 116 тисяч тонн з них становить споживання гречки. Таким чином, навіть у разі відчутного зростання ціни, українцям не важко перевести свою увагу на інші крупи.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців попередили про те, що вартість сигарет скоро сильно зросте.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що стало відомо, які виробники труять українців підробленою ковбасою.

Також "Hyser" писав, що українських школярів у їдальнях почнуть годувати по-новому.