У партії «Національний корпус» обурені переслідуваннями, яким піддалися харківські активісти «Азовського руху».

Про це йдеться у відеозверненні лідера партії Андрія Білецького.

«ЗМІ, особливо «ватні», повідомляють про затримання в Харкові членів злочинного угруповання. Але насправді в Харкові зараз влада намагається зачистити активну і патріотичну ветеранську спільноту. Повторюється приблизно те, що робилося у 2011 році, коли Янукович на початку свого правління намагався позбутися від націоналістів і футбольних фанатів – теж масовими посадками. Всі пам'ятають, чим це для нього закінчилося. Влада прагне зачистити вулицю, щоб пережити бурхливу осінь, яка ось-ось настане. А вона буде бурхливою. По-перше, кожен з нас в магазинах може помітити зростання цін за місяць на 10-20 відсотків. Скоро більшість українців отримає абсолютно інші платіжки за електрику. А нашу владу змушують прийняти формулу Штайнмаєра, тобто фактично капітулювати та визнати «народні республіки», - говорить політик.

На його думку, всі ці чинники викличуть обурення українського народу, особливо його пасіонарної, активної частини, а тим більше ветеранів.

«Ветерани поливали кожен метр української землі на Донбасі власною кров'ю. Здавати її вони не стануть. Тому владі, щоб спокійно пережити осінь, потрібно зачистити патріотичний спектр. Саме це і відбувається в Харкові», - упевнений Андрій Білецький.

Як повідомляє Hyser, раніше він назвав формулу Штайнмаєра та інші подібні ініціативи шляхом до капітуляції України.

Також Hyser повідомляв, що Білецький виступив з критикою дій української влади в «справі вагнеровців».