Синоптики розповіли, якою буде погода до кінця цього місяця.

Погода в цьому році дуже мінлива. Не так давно багато регіонів України сильно постраждали від проливних дощів, сильного вітру і гроз. Рятувальникам довелося в буквальному сенсі відкачувати воду із затоплених будинків. Після цього почалася сильна спека. Цього разу синоптики попередили, що стовпчики термометрів не опустяться нижче +35 градусів до кінця цього місяця.

А ось найвища температура повітря прогнозується на сході країни.

"У липні варто очікувати приблизно таких же високих температур повітря, які спостерігалися і в червні", - пояснив начальник відділу метеорологічних прогнозів Гідрометцентру Владислав Білик.

Водночас експерт нагадав про те, що для Києва та багатьох інших міст України температура повітря на рівні +30 градусів у липні місяці це цілком нормальне явище.

"Денна температура в межах 33-34 градусів тепла - це буде максимальний показник в липні", - розповіла заввідділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова.

Але в той же час ніхто не виключає і опадів. Але вони будуть вже не такими інтенсивними як були раніше. Адже багато аграріїв переживали щодо того, чи виживають посівні культури після затих затоплень. Але поки немає ніяких поганих прогнозів на цей рахунок.

Що стосується вже серпня, то цей місяць буде теж досить спекотним. Температура повітря буде триматися на тому ж рівні що і в липні місяці. Тому українцям варто приготуватися до дуже спекотної другої половини літа. Перед виходом на вулицю не варто забувати про головний убір.

Раніше Hyser писав про те, що на популярному українському курорті стихія залишила десятки будинків без електрики.

Також писали, що синоптики розповіли, коли в Україну знову повернеться спека.

Нагадаємо, що синоптики розповіли про різку зміну погоди.