Експерти розповіли українцям, як можна виявляти згустки крові в різних частинах тіла

Захворювання серцево-судинної системи є однією з найпоширеніших причин передчасної смерті, тому таким питанням варто приділяти особливу увагу. Для того, щоб вчасно вирішувати проблеми зі здоров'ям, медики розповіли, які симптоми можуть сигналізувати про наявність згустків крові, що важливо, оскільки ці утворення можуть не дати кисню досягати серця, що загрожує інсультом та іншими наслідками для здоров'я. Про це повідомляє iнформаційний портал "Новини".

Такі згустки в крові можуть з'являтися в результаті її згортання, для того, щоб запобігти серйозній кровотечі при травмі. Однак, час від часу вони формуються без об'єктивних причин, що починає вже становити загрозу для життя людини.

Такий нерухомий згусток крові, званий тромбом, не представляє небезпеки сам по собі, однак якщо він відірветься і потрапить в серце або легені, то може статися закупорка живлять їх артерій, що означає зникнення підживлення киснем для цих органів.

Найчастіше згустки можна виявити у верхніх і нижніх кінцівках. Ознаками тромбозу є набряки, хворобливі відчуття, відчуття підвищеної температури і почервоніння в уражених областях. У серці тромби формуються рідко, однак якщо подібне відбувається, то створюється ймовірність серцевого нападу. Варто також відзначити, що наявність тромбів можна визначити по тяжкості в грудях, запамороченнях і задишці.

У разі, коли тромб потрапляє в легке, може трапитися тромбоемболія легеневої артерії. Це відчувається хворобливими відчуттями в грудях, проблемами з диханням і кашлем з кров'ю.

Може також статися, що тромб формується в венах кишечника. В такому випадку хворий відчуває сильний біль в животі, здуття, діарею і стілець з кров'ю. При виявленні у себе подібних симптомів потрібно терміново відправлятися на консультацію до медика.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що стало відомо, які продукти відновлюють печінку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям пояснили, чим можуть бути викликані болі в руках і ногах.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, як сардини пов'язані з діабетом.