Синоптики розповіли про те, якою буде погода в червні місяці.

Так, в червні особливої спеки чекати не доводиться. Середня місячна температура повітря в Україні очікується в межах 18-22 градусів тепла, в горах 14-18 градусів тепла. Це близько до кліматичної норми.

Відповідний прогноз розміщено на сайті Укргідрометцентру.

Крім того в межах норми буде і середмісячна норма опадів. Експерти прогнозують, що вона складе 44-78 мм (у Карпатах до 160 мм), що в межах кліматичної норми. Тому в цілому цей місяць буде вельми комфортним без різких підвищень температури тепла і рясних опадів.

Згідно багаторічним дослідженням середня температура повітря в червні становить 17-22 градусів тепла, в гірських районах 11-18 градусів тепла.

Абсолютний мінімум температури повітря червня становить 0-9 градусів тепла, в горах Криму, в західних, північних, східних і Дніпропетровській областях місцями 0,3-3 градусів морозу.

А ось в Карпатах може температура повітря опускатися і до -5 градусів морозу. Хоча останнім часом такого взагалі не спостерігається. Але вчені не виключають різких зміни в погоді на підставі глобального потепління, яке вносить коригування в загальний клімат на планеті.

Що стосується абсолютного максимуму температури повітря, то він в цей місяць становить

31-38, 5 градусів тепла, в Одеській, Херсонській, Харківській,Луганській областях місцями 39-39, 8 градусів, в гірських районах 25-29 градусів.

Середня місячна кількість опадів становить 39-93 мм, в Карпатах 101-184 мм, в Криму місцями 28-37 мм.

"У червні активізується грозова діяльність, частіше спостерігаються град і шквали", - йдеться в повідомленні.

Раніше Hyser писав про те, що на Україну насувається сильне похолодання, торкнеться кожного регіону.

Також писали, що синоптики розповіли, якою буде погода цього літа.

Нагадаємо, що експерти попередили про сильну спеку.