У Мінсоцполітики представили нову концепцію другій пенсійній системі

У Мінсоцполітики показали українцям оновлений пристрій другого рівня пенсійної системи, який передбачає введення обов'язкових пенсійний накопичень для всіх українців. Про це повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики.

У відомстві відзвітували, що доопрацьований пакет законопроектів вже відправили до комітету парламенту з соціальної політики та захисту прав ветеранів. Минулі редакції цих документів з'явилися у Верховній Раді ще наприкінці 2019 року, проте народні депутати за них не проголосували.

Марина Лазебна заявила, що відредаговані документи містять в собі величезну кількість змін і безліч добре опрацьованих компромісів. Вона висловила надію на те, що це може стати підставою для того, щоб депутати розглянули пакет законопроектів у першому читанні в найближчі пару місяців.

Запропоновані Мінсоцполітики реформи пропонують кілька реформ. Наприклад, накопичення українців будуть формуватися не за рахунок підвищення податків, а з частини ЄСВ і ПДФО. Також пропонується створити єдиний сервіс, через який кожен учасник пенсійної системи зможе управляти своїми пенсійними накопиченнями, переводячи їх, наприклад, з одного фонду в інший.

Крім того, українці зможуть самостійно вибрати кращий формат виведення пенсійних накопичень. Це буде або одноразова виплата, або довічна виплата.

Також в Мінсоцполітики повідомляли, що вже скоро профільний комітет парламенту отримає деякі уточнення в податкове законодавство, які розробляють в офісі простих рішень.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українців попередили про нові ризики, пов'язані з пенсійними виплатами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міністерстві соціальної політики попередили пенсіонерів про припинення доставки виплат.

Також "Hyser" писав, що пенсіонерка, яка проживає в анексованому Криму розповіла, як змінилося її життя.