Вихідні дні, 17 і 18 квітня, не порадують українців весняним теплом. На більшій частині території країни очікуються дощі, мряка та похолодання.

Такий невтішний прогноз погоди зробила український синоптик Наталка Діденко на особистій сторінці у Facebook.

"Протягом 17-18 квітня максимальна температура повітря крутиться біля +9 ... +13 градусів", - зазначила синоптик.

У суботу, 17 квітня на заході країни стовпчики термометрів не покажуть вище +9 градусів. Істотних опадів не передбачається, але в багатьох областях небо затягнуть чорні хмари і буде мрячити невеликий дощ.

Вночі в західних областях ще можливий мокрий сніг.

У неділю, 18 квітня, на півночі місцями +4... + 9 градусів.

"На північному сході України оформиться акуратний циклончик, який виллє дощі в Чернігівську, Сумську області та на частину Київщини. Можливо, торкнеться більш північні регіони", - написала Наталка Діденко.

На решті території країни буде сухо.

У столиці України в суботу-неділю будуть з великою ймовірністю періодичні дощі. Небо буде похмурим. І виходити на вулицю зовсім не захочеться.

17 квітня температура повітря +9... +11 градусів, а 18 квітня повітря прогріється до +13 градусів.

"Як видно з діаграми прогностичної, в Києві найближчим часом знову перепади: всі атмосферні прояви, як у нас кажуть - як бик по...в, то вгору, то вниз, то тихіше, то зі штормовим вітром", - заявила синоптик.

У період 20-22 квітня, як каже фахівець, погода знову "покаже свої кандибобери, дощі та похолодання".

"Тримаємо погані слова про погоду при собі, не перемерзаємо, милуємося виключно Абрикосовим кольором. А там і теплий Травень підгребе", - підсумувала Наталка Діденко.

Раніше "Нyser" писав про те, що синоптики розповіли, якою буде погода на травневі свята та Великдень.

Також наш портал повідомляв, рятувальники попередили українців про підвищений ризик сходження лавин у Закарпатській області.

Нагадуємо, експерти вважають, що у 2021 році погода в Україні іноді буде екстремальною.