У "Слузі народу" розповіли, чи закриватимуть області та встановлюватимуть блокпости

Голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я, нардеп від "Слуги народу" Михайло Радуцький не виключив можливість введення в Україні комендантської години і закриття областей у зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації. Про це він розповів в інтерв'ю виданню РБК-Україна.
Михайло Радуцький зазначив, що комендантська година в Україні навряд чи буде введена, але при цьому не виключає такої можливості, оскільки "ситуація може бути різна". Він зазначив, що на даний момент необхідно посилити патрулі Нагцгвардії і поліції в містах, селах, а також громадському транспорті.
За словами народного депутата до установки блокпостів і закриття областей може дійти тільки в разі виникнення катастрофічної ситуації. Він зазначив, що якщо на початку пандемії для нашої країни катастрофою були 5 тисяч інфікованих на добу, а восени - 25 тисяч, то на сьогоднішній день мова йде про 35-40 тисяч хворих на добу при нинішньому відсотку госпіталізацій. Радуцький додав, що перша і друга хвиля пандемії мали менший відсоток госпіталізацій ніж зараз.
Також нардеп підкреслив важливість вакцинації проти коронавірусу. Він зазначив, що за оцінками ВООЗ імунітет після вакцинації зберігається до року. У той же час поки складно сказати чи так це насправді, оскільки в світі ще немає людини, після вакцинації якого пройшов би рік. Однак точно відомо, що люди, які вакцинувалися дуже легко переносять недугу. Парламентарій додав, що всі виробники вакцин вказують в анотації, що в першу чергу препарат забезпечує більш легкий перебіг захворювання і захищає від ускладнень. У приклад він навів головного санлікаря країни Віктора Ляшка, який захворів після вакцинації і дуже легко переніс COVID.