У середу, 7 квітня, православні християни відзначають велике свято - Благовіщення Пресвятої Богородиці. Український синоптик Наталка Діденко розповіла, яка погода буде в Україні в цей день.

Про це фахівець написала у своєму блозі в Facebook.

Так, за словами синоптика, в країні очікується мінлива погода: в одних регіонах похолодає і піде сніг, а в інших потеплішає, але при цьому задощить.

Вона пояснила через що відбуваються подібні перепади. Це пов'язано з приходом повітряної маси арктичного походження і вологого південного циклону.

"Холодна повітряна маса організовує низьку температуру повітря і навіть сніг з мокрим снігом на півночі, місцями в західних і центральних областях України. Температура повітря в цих регіонах буде опускатися до +1... +5 градусів.

Східна частина опиниться в теплому секторі циклону, тому, наприклад, на Луганщині та Донеччині температура повітря сягатиме протягом дня +14... + 18 градусів!"- написала Наталка Діденко.

Опади очікуються на Сході, Півдні та в багатьох центральних областях, тих, що ближче до східної частини.

"Стовпчики термометрів піднімуться до +9... +13 градусів. У Луганській, Донецькій областях і в Запоріжжі - до +14... +18 градусів тепла", - пише синоптик.

Вітер буде поривчастий, часом навіть сильний.

У Києві на Благовіщення погода зміниться не в кращу сторону - похолодає. Вдень температура повітря становитиме +3... +5 градусів, а дощ буде перетворюватися на мокрий сніг. Південно-західний вітер перейде на північний і північно-західний, буде поривчастим, попередила синоптик.

Також Наталка Діденко розповіла, якою буде погода на вихідні, 10 і 11 квітня.

"На вихідних, 10-11 квітня, атмосфера вгамується і компенсує ці всі найближчі весняні какибеки сонячною і теплою погодою", - повідомила синоптик.

Раніше "Нyser" писав про те, що у мережу виклали фото засніженого Львова.

Також наш портал повідомляв, синоптики попередили про аномальний квітень.

Нагадуємо, експерти вважають, що у 2021 році погода в Україні іноді буде екстремальною.