Експерти прогнозують падіння гривні

У понеділок, 5 квітня Національна валюта ослабла по відношенню до долара і євро, а більшість обмінників у Києві припинили роботу через посилення карантинних заходів. Про це інформує портал ubr.ua.

У понеділок офіційний курс американської валюти виріс на 12 копійок у порівнянні з попереднім банківським днем і склав 27,95 гривні за долар. Також гривня подешевшала і по відношенню до євро - на 13 копійок, курс склав 32,83 гривні за один євро.

На міжбанку, 5 квітня Національна валюта трохи зміцнюється, досягнувши позначки 28 гривень за долар. За словами експертів гривня почала зміцнюватися у зв'язку з тим, що 5 квітня на європейських ринках вихідний через католицькі Пасхальні свята. Тому активність на міжбанку досить низька.

Минулого тижня ринок закрився на курсі понад 28 гривень за Долар, що показало слабкість національної валюти, оскільки це був рівень двомісячних максимумів. Зазначається, що напору покупців не стримали навіть інтервенції Нацбанку.

Експерти підкреслюють, що на тлі локдаунів і карантинних обмежень збільшуються ризики для наповнення бюджету, внаслідок чого може виникнути необхідність пошуку додаткових джерел фінансування дефіциту. Спекулятивні настрої ринку будуть тільки зростати через паузу у співпраці з МВФ і невизначеність з єврооблігаціями. Так, прогнозується, що національна валюта продовжить падіння і може увійти в діапазон 28-28, 25 гривні за один долар.

В обмінниках і банках котирування гривні до американської валюти становлять 27,85-28,08 гривні за один долар. Європейську валюту купують 32,65 гривні, а продають по 33,05 гривні за євро. При цьому у зв'язку з посиленням карантинних заходів багато обмінників в Києві просто закрилися.

Раніше портал Hyser повідомляв, що експерти дали прогноз по курсу долара і євро.

Також портал Hyser інформував, що клієнти ПриватБанку все частіше скаржаться на збої в терміналах.

Крім того портал Hyser повідомляв, що Нацбанк почне контролювати діяльність колекторських компаній.