У Пенсійному фонді України нагадали про те, що одержувачі можуть втратити свої виплати

Пенсійний фонд України-величезна машина, яка працює на видачу пенсійних виплат літнім українцям, тому не дивно, що в її роботі часом відбуваються збої, коли пенсії переплачують. У зв'язку з цим в Головному управлінні Пенсійного фонду в Київській області заявляють про те, що пенсіонерам потрібно уважніше ставитися до своїх обов'язків і своєчасно віддавати зайві отримані кошти.

У ПФУ зазначають, що найчастіше причиною переплат пенсійних виплат з вини українців стає те, що останні не повідомляють вчасно до органів Пенсійного фонду про те, що працевлаштовується. Якщо пенсіонер влаштовується на роботу, то на нього діють інші правила на доплати, надбавки та підвищення.

Наприклад, коли одержувач пенсії влаштовується на роботу, він не підпадає під перерахунки пенсії, коли уряд підвищує розмір прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб Таким чином, якщо пенсіонер не повідомив про те, що влаштувався н роботу, не повідомив про це ПФУ і отримав пенсію з урахуванням індексації, цю індексацію він повинен повернути.

Варто також зазначити, що непрацюючим одержувачам пенсії, які утримують дитину до 18 років мають право на надбавку в 150 гривень. Якщо пенсіонер вийде на роботу, то отримувати це надбавку він отримає, тому якщо влаштуватися на роботу, не оповістити ПФУ і отримувати надбавку, її все одно доведеться повернути.

У Пенсійному фонді також нагадали, що при призначенні пенсії українцю він зобов'язаний повідомляти про влаштування на роботу протягом 10 днів. Якщо пенсіонер вирішить про це не повідомляти, то це все одно стане відомим, проте тепер йому доведеться виплачувати незаконно отримані гроші.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Приватбанку заявили про те, що через підготовлюваний законопроект, який знизить комісію банків по платежах з карти, компанії доведеться відключити частину послуг.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський підписав закон, який серйозно посилює відповідальність за дзвінки про неправдиве мінування. Тепер за це порушення даватимуть термін тюремного ув'язнення.

Також "Hyser" писав, що у Верховній Раді розглядають законопроект, який серйозно змінить правила купівлі-продажу нерухомого майна в Україні.