Українцям розповіли, наскільки будуть підвищена їх пенсія.

Так, українцям розповіли про те, що за 2021 рік буде вироблено всього чотири підвищення пенсій практично для всіх категорій населення. Ці підвищення виплат закладені в бюджет країни. Пенсії перерахують у квітні, липні, жовтні та грудні.

У квітні збільшать пенсії тим, хто продовжив працювати після виходу на заслужений відпочинок (є 24 місяці додаткового стажу). Підвищувати будуть розмір самої виплати і надбавку за стаж:

  • якщо виконали вимоги за стажем (30 років для жінок і 35 років для чоловіків) - пенсійну виплату підвищують на 2% прожиткового мінімуму (надбавка за стаж, 35,3 грн);
  • сам розмір "чистої" виплати буде збільшено на 2%.

Вже в липні пенсія буде збільшена ще на 85 гривень і в кінцевому підсумку становитиме 1854 грн, а максимальна на 850 гривень – до 18540 гривень. Зазначається, що цей перерахунок пов'язаний зі збільшенням прожиткового мінімуму. Крім того планується збільшити пенсійні виплати в тому випадку, якщо людина має наднормативний стаж.

З 1 жовтня будуть збільшені виплати тим, кому виповнилося вже 74 років. Підвищення складе 400 гривень. Пільговики віком від 80 років можуть розраховувати на доплати у розмірі 500 гривень.

І вже в грудні знову заплановано підвищення мінімальної та максимальної пенсії. Мінімальний розмір виплат був збільшений до 1934 гривень, а розмір максимальної – до 19340 гривень. Також незначно зросте і надбавка за надстаж. Вона складе до 19,3 грн.

Поки більше інформації про підвищення пенсійних виплат невідомо. Але в будь-якому випадку гроші на це вже виділені.

Раніше Hyser писав про те, що хто з пенсіонерів у квітні отримає більше грошей, наведені цифри і озвучені перші подробиці.

Також писали, що українцям по-різному нараховують пенсійний стаж, в чому причина і що потрібно робити.

Нагадаємо, що стало відомо, хто з 1 квітня буде отримувати підвищені пенсії, торкнеться тільки двох мільйонів чоловік.