Експерти розповіли, чим відрізняється святкування Великдень у католиків і православних.

Так, одним з головних релігійних свят у католиків і православних вважається Великдень. Тому до неї готуються з особливою педантичністю. Тому важливо розуміти, чим ці свята відрізняються, пише "Апостроф".

Якщо розглядатися слова " Великдень "в перекладі з грецької мови, то це"позбавлення".

Обмінюватися фарбованими яйцями на Великдень не християнська традиція. Вона пішла ще від стародавніх єгиптян і персів. У них вважалося дарувати яйця хорошим знаком. А саме це символізувало прихід нового життя і нового етапу.

А ось найвідоміші у всьому світі яйця виготовляв Петро Карл Фаберже. Вони були справжнім витвором мистецтва. Навіть зараз за ними "полюють" багато колекціонерів, але вартість у них просто нечувана.

У Канаді виставлено найбільше розфарбоване яйце. Його вага становить 2 тонни, а Висота - 8 метрів.

А ось найбільша паска була приготована в селі Ялта Донецької області. Це сталося в 2011 році.

Католицька Пасха в 45% випадків святкується на тиждень раніше Православної, в 30% випадків сходиться, в 5% - розбіжність в 4 тижні, в 20% - відмінність в 5 тижнів. Це практично єдине свято, яке щороку святкується іншого числа.

Тільки в 2014 році так збіглося, що католики і православні відзначали Великдень в один день. Насправді це велика рідкість, яку не так часто зустрінеш.

Цього року Великдень у християн східного обряду проходитиме 2 травня. Тому вже в квітні віруючі будуть тримати Великий піст. Також відзначатимуться такі свята як Благовіщення Пресвятої Богородиці та Вербна неділя.

Раніше Hyser писав про те, що лише 5 знаків Зодіаку розбагатіють в квітні, гроші поллються звідусіль.

Також писали, що скільки днів на відпочинок дає держава на Великдень в 2021 році, подробиці.

Нагадаємо, що українців попередили, що незнання закону не звільняє від відповідальності.