Президент України Володимир Зеленський заявив, що для низки фізичних та юридичних осіб настала "чорна п'ятниця".

Про це він повідомив у відеозверненні після засідання РНБО.

"В Україні з'явилася своя версія "чорної п'ятниці"... Українська "чорна п'ятниця" проходить не раз на рік, а майже кожного тижня і сьогодні після засідання РНБО "чорна п'ятниця" настала для ряду фізичних і юридичних осіб. Перш за все мова про контрабанду, це економічний тероризм проти України. Збитки через контрабанду досягають 300 млрд гривень", - сказав Зеленський в ефірі телеканалу "Україна 24".

Найважливіше, каже пан Зеленський, це ситуація на Сході країни. Гарант сказав, що Україна має "повну та незмінну підтримку міжнародних партнерів, зокрема Європи та США".

"Одним із підтверджень цього є розмова, яку я провів сьогодні з президентом Сполучених Штатів Джо Байденом. Він запевнив мене, що Україна ніколи не залишиться наодинці проти агресії Росії", - сказав Володимир Зеленський.

Сьогодні, 2 квітня, вперше відбулася розмова між Володимиром Зеленським і Джо Байденом. В основному обговорювали ситуацію, яка склалася на Донбасі.

Володимир Зеленський і Джо Байден, фото: politobzor

Сьогоднішню розмову анонсувало американське видання Politico. За його даними, розмова тривала близько 30-40 хвилин.

Зеленський і Байден обговорили інформацію про стягування Росією військ до українського кордону. Президент США, за даними ЗМІ, заявив, що"вірить в Україну".

Зазначимо, що це великий прорив для України. Адже на даному етапі часу нашій країні вкрай важливо підтримувати хороші відносини зі своїми союзниками. А такі переговори, які проводять на вищому політичному рівні - це завжди запорука плідної співпраці між країнами.

Раніше Hyser писав про те, що Путін задумав хитрий маневр за спиною Зеленського, в МЗС відреагували.

Також Hyser повідомляв, що Зеленський сповістив про важливі нововведення, українцям буде набагато простіше.

Нагадаємо, що Кравчук розповів правду про різке загострення військових дій на Донбасі.