Синоптики розповіли, наскільки потеплішає у перший день квітня.

Так, українцям пообіцяли, що в перший день квітня в Україні буде до +19 градусів тепла. А ось опади можливі в Житомирській області, а також на заході. Але ці опади будуть незначними.

У четвер, 1 квітня, в Україні місцями можливий дощ і туман, середня температура вдень становитиме 11-19 ° тепла.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

"1 квітня мінлива хмарність. Без опадів, лише у західних та Житомирській областях вдень невеликий дощ. Вночі та вранці в західній частині місцями туман. Вітер південно-західний, 5-10 м/с. Температура в західних і північних областях вночі +3...+ 8 тепла, вдень + 14...19; на решті території вночі від +4 тепла до -1 морозу, вдень +11...+ 16 тепла", - наголошується в прогнозі.

Крім того синоптики попереджають про те, що через такий різкий стрибок температури у високогірних частинах Івано-Франківської та Закарпатської областей можливі сходи снігу. Синоптики визначили рівень небезпеки три.

У Києві 1 квітня буде теж досить тепло. Вдень температура повітря буде на рівні + 17...+ 19 градусів тепла. А ось вночі, як зазвичай, буде дещо холодніше. Очікується температура + 6...+ 8 градусів тепла.

Тому можна вважати, що в Україні настала справжня весна. Теплу зимовий одяг можна сміливо ховати. Тому що особливих холодів більше не передбачається. Але все ж синоптики не виключають і випадання значних опадів. Але це буде явно не в першій половині квітня.

Синоптики розповіли, якою буде погода 1 квітня, пора діставати літній одяг, фото: скріншот

Раніше Hyser писав про те, що синоптики розповіли, коли всю Україну різко накриє спека, це буде аномалія.

Також писали, що сніг і морози знову йдуть в Україну, названі ключові дати і які регіони це торкнеться більшою мірою.

Нагадаємо, що у яких регіонах України потеплішає до +15, синоптики вже розповіли всі подробиці.