Синоптики попередили українців про різкі перепади температури

Березень дивував українців найрізноманітнішою погодою: від сильних морозів і снігопадів до сонячних і теплих весняних днів. Квітень почнеться з різкого потепління, яке практично відразу змінять дощі та похолодання. Про це інформує видання unian.

У четвер, 1 квітня погода порадує українців воістину весняним теплом. Практично на всій території країни буде сонячно і тепло. Жителям північних областей пощастить більше за інших, оскільки стовпчики термометрів покажуть до 20 градусів тепла. День ідеально підійде для прогулянок. Найхолодніше, за прогнозом синоптиків, буде в Криму - до 12 градусів вище нуля.

Прогноз на 1 квітня. Фото: unian
Прогноз на 1 квітня. Фото: unian

Довго радіти потеплінню не прийдеться, так як вже на наступний день в п'ятницю, 2 квітня в Україні різко похолодає. Температура повітря знизитися у два рази та складе близько 10 градусів тепла. На заході місцями стовпчики термометрів не піднімуться вище 8 градусів тепла. У більшості регіонів прогнозуються зливи. Парасольки не знадобляться лише жителям східних і південних областей.

Прогноз на 2 квітня. Фото: unian
Прогноз на 2 квітня. Фото: unian

Погода не покращиться і на вихідних: 3-4 квітня температура повітря також буде близько 8-10 градусів тепла і триватимуть дощі. Синоптики прогнозують, що в неділю опади все-таки припиняться, але тільки в західних областях.

Прогноз на 3 квітня. Фото: unian
Прогноз на 3 квітня. Фото: unian

Прогноз на 4 квітня. Фото: unian
Прогноз на 4 квітня. Фото: unian

Згідно з народним прогнозом, якщо 1 квітня за вікном теплий, сонячний день, то рік буде врожайним. Якщо 2 квітня в небі виблискують блискавки, але без грому, то літо буде сухим.
Крім того портал Hyser інформував, що за прогнозами синоптиків потепління у квітні буде не довгим. У першій половині місяця буде тепло і сонячно, але друга декада буде холодною, аж до заморозків.