Українців сповістили про те, що незабаром ціни на газ зміняться

Після початку роботи ринкової системи формування тарифів на газ у нашій країні, українців буквально збили з ніг непомірно високі ціни на блакитне паливо та опалення. В уряді вирішили штучно обмежити межу ціни за кубометр газу на рівні 6,99 гривень, проте вже 31 Березня обмеження втратить чинність. Про це повідомляє Інформаційний портал "Главком"

У зв'язку із закінченням дії обмеження, постачальники вже підняли ціни на квітень, причому деякі підняли вартість дуже різко. Наприклад, "Азовгаз", розташований в Дніпропетровській області, підняв вартість кубометра газу до 8,85 гривень без урахування ПДВ і без вартості послуги на розподіл газу. Таким чином, ціни у постачальника в порівнянні з березнем зросли на 1,86 гривень.

Вартість блакитного палива підняли ще дві компанії:"Чернівецька обласна енергопостачальна компанія"і "Кiровоградська обласна енергопостачальна компанія" — до 8,3 і 8,27 гривень за кубометр відповідно.

Варто відзначити, що основна кількість постачальників газу вирішили відразу не задирати ціни на квітень, тому в цілому по країні ціни помінялися не надто сильно, і велика кількість компаній продовжать у квітні продавати газ за тією ж граничною ціною, яку встановила держава — 6,99 гривень за кубометр. Розкид цін на блакитне паливо на сьогоднішній день йде від 6,75 до 8,85 гривень за кубометрів.

Найвигіднішу пропозицію на сьогоднішній день видала компанія "ERU Трейдинг" - 6,75 гривень за кубометр. Державний постачальник газу "Нафтогаз України" теж пропонує вигідний тариф на газ — 6,86 гривень за кубометр, причому в це значення включений ПДВ.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Пенсійному фонді України зробили заяву, в якій пояснили, що вже незабаром деякі українські пенсіонери можуть втратити свої виплати на законних підставах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міністерстві соціальної політики зробили заяву про те, що вже незабаром державні пенсії не зможуть забезпечити українцям нормальний рівень життя.

Також "Hyser" писав, що у Кабінеті Міністрів України прийняли рішення про те, щоб підвищити страхові виплати деяким категоріям громадян. Ця зміна торкнеться приблизно 200 тисяч чоловік.