МОЗ пропонує введення нової форми лікарняних

Технології все активніше проникають в різні сфери життя українців, в тому числі і в систему охорони здоров'я. Так, у Міністерстві охорони здоров'я України незабаром запровадять електронний лікарняний, який деякий час працюватиме одночасно з паперовим лікарняним. Про це на брифінгу МОЗ заявив заступник голови Міністерства з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації та цифровізації Ярослав Кучер.

Експерт пояснив, що електронний лікарняний лист зможуть отримувати ті пацієнти, які знаходяться в ЕЛЕКТРОННІЙ базі охорони здоров'я, має відому історію хвороби та історія звернень до лікаря.

У МОЗ повинні отримати інформацію про те, який діагноз був поставлений, яким лікарем, чи було раніше звернення пацієнта до лікаря або лікар просто виписує лікарняний лист за своїм бажанням. Переведення лікарняних в електронну площину робить перевірку більш надійною.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міністерстві охорони здоров'я України прийняли рішення про те, щоб прибрати зі списку "червоних" зон адаптивного карантину три раніше додані області. Таким чином в Україні на даний момент існує 10 замість 13" червоних " областей. Список покинули Чернігівська, Черкаська та Рівненська області, яким присвоїли "помаранчеву" зону.

Не виключено, що такими маніпуляціями в МОЗ намагаються уникнути локдауну по всій країні, який повинен вводитися в разі, коли кількість "червоних" областей в адаптивному карантині досягне тринадцяти.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в Україні ведеться робота над тим, щоб розвивати так звану безготівкову економіку. Стало відомо, що в парламенті прийняли законопроект, який вводить в цю сферу деякі нововведення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що деякі українці не знають про те, що в програму медичних гарантій входять і деякі аналізи. Експерти розповіли, які аналізи в Україні можна робити повністю безкоштовно.

Також "Hyser" писав, що українські медики розповіли про те, які види захисних масок найефективніше захищають носить від коронавірусної інфекції і в чому полягає принципова різниця між різними масками.