У 2021 році в нашій країні, можливо, буде дійсне спекотне літо

Про те, що такі несприятливі погодні умови можуть негативно відбитися на майбутньому врожаї, попереджає видання "Vesti.UA".

За прогнозами екологів, пекучий літній сезон відіб'ється на врожаї не тільки в нашій країні: в цілому, проблеми з водопостачанням будуть спостерігатися у всьому світі. Зокрема, передбачається, що це літо буде набагато спекотніше попереднього, яке і так було в рекордсменах за кількістю днів у році, коли фіксувалася температура з відміткою вище, ніж + 30 градусів за Цельсієм. В першу чергу, поступове підвищення температурного режиму відзначається в раніше помірних, північних регіонах України.

Такі зміни в метеоумовах і кліматі, рано чи пізно викличуть несвоєчасне дозрівання звичайних, ярих зернових культур, що призведе до значного падіння в врожайності. Однак, ці ж умови, можуть прискорити вегетацію озимих сортів пшениці, що сприятливо відіб'ється на зростанні культур. Таким чином, екологи рекомендують, висаджувати олійний ріпак в північних областях України, і відмовитися від культивації цієї культури в степах. Ймовірно, північні регіони України стануть сприятливі й для вирощування соняшнику та сої. Однак, відсутність необхідної вологи надасть негативний ефект на популярну в аграріїв кукурудзу. Посушливий клімат не дасть рослинам нормально боротися з хворобами та шкідниками.

Землі України. Фото: скріншот YouTube-відео.
Землі України. Фото: скріншот YouTube-відео.

Також, зазначають експерти "Всеукраїнської екологічної ліги", необхідному зрошенню полів завадить і те, що промисловими підприємствами та шахтами, у водойми нашої країни, триває скидання неочищених забруднених стоків і високомінералізованих вод. До того ж в результаті безконтрольного застосування пестицидів, і подібної агрохімії, і самі аграрії зараз знаходяться серед основних шкідливих факторів, що впливають на екосистему.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, приймання в їжу яких видів м'яса може захистити від старечого недоумства.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, коли в Україні необхідно перевести стрілки годинника на годину вперед.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що у МОЗ України опублікували новий список "червоних" карантинних зон.