У МОЗ України розширили список "червоних" епідемічних зон

Про те, що в "червоні" зони, в яких діють посилені карантинні обмеження, потрапило, крім столиці України вже 12 областей, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Не так давно в уряді попереджали про те, що на території нашої країни знову введуть повний "локдаун", в тому випадку, якщо в "червоні" зони віднесуть більше половини регіонів. За даними МОЗ, на суботу, 27 березня, до "червоного" переліку областей додалися ще дві: Чернігівська та Рівненська області.

"Адаптивний" карантин. Фото: скріншот YouTube-відео.
"Адаптивний" карантин. Фото: скріншот YouTube-відео.

Таким чином, "червоний" маркер епідемічної небезпеки отримали: Чернігівська, Рівненська, Чернівецька, Черкаська, Сумська, Одеська, Миколаївська, Львівська, Київська, Івано-Франківська, Закарпатська та Житомирська області, крім Києва.

У "помаранчеву" карантинну зону поки ще входять трохи більш як десять областей: Хмельницька, Харківська, Тернопільська, Полтавська, Луганська, Кіровоградська, Запорізька, Донецька, Дніпропетровська, Волинська та Вінницька. "Жовтий" рівень коронавірусної небезпеки залишився вже тільки у Херсонській області. "Зелених" областей в Україні не залишилося.

Ранкова статистика МОЗ. Фото: скріншот moz.gov.ua
Ранкова статистика МОЗ. Фото: скріншот moz.gov.ua

Нагадаємо, що в "червону" зону сплеску захворюваности потрапляють території, де зафіксовано понад 320 хворих на 100 000 населення протягом останніх двох тижнів. Також враховується завантаженість ліжко-місць на більш ніж в 75 відсотків за останні сім днів. При цьому не вважаються місця в дитячих і пологових відділеннях.

У "червоній" зоні забороняється робота міського громадського транспорту, не допускається відвідування навчальних закладів, не можуть працювати закладів сфери культури й кінотеатри, обмежена діяльність ТРЦ, кафе і ресторанів(крім обслуговування "на винос").

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у столиці України посилили норми допуску в громадський транспорт.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що Максим Степанов розповів, коли в Україні зупинять весь громадський транспорт.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що в "червоних" зонах не обмежать рух поїздів "Укрзалізниці".