Рятувальники закликали українців не порушувати правила пожежної безпеки

Державна служба України з надзвичайних ситуацій попередила, що країна наближається до пожежонебезпечного періоду. Щоб уникнути масштабних пожеж, українців закликали не спалювати сміття, і не розводити багаття поблизу лісу чи сухої трави. Про це йдеться в повідомленні пресслужби рятувальників.

У ДСНС зазначили, що в Україні вже почастішали випадки пожеж на відкритих територіях та в природних екосистемах. Основною причиною загорянь є людський фактор. Так, у багатьох областях жителі почали активну боротьбу з господарським сміттям і залишками рослинності, найчастіше ці дії виконуються шляхом випалювання.

За даними рятувальників всього протягом доби 25 березня в Житомирській області сталося 10 випадків загоряння торішнього сухостою. Загальна площа пожежі склала майже 17 га.також рятувальники ліквідували загоряння трав'яного настилу і очерету в Києві. Того ж дня, 25 березня бійці ДСНС тричі гасили пожежу, яка виникла в природних екосистемах у Сумській області.

Днем раніше, 24 березня у Львівській області пожежники ліквідували 16 загорянь сухої трави. Відзначається, що пожежі сталися в результаті необережного поводження з вогнем. Також рятувальники загасили пожежу, площею 4 га, яка сталася в Полтавській області.

За даними синоптиків пожежонебезпечний період в Україні очікується вже наприкінці березня, після сходу снігового покриву. Тому в ДСНС закликають українців не порушувати правила пожежної безпеки, оскільки це несе небезпеку не тільки для природи, а й для самих людей. Прикладом тому пожежі у 2020 році, коли вогонь знищував цілі села.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у центрі Києва спалахнула пожежа в ресторані.

Також портал Hyser інформував, що синоптики назвали дату, коли в Україну прийде довгоочікуване потепління.

Крім того портал Hyser писав, що рятувальники попередили українців про небезпеку випалювання сухостою і нагадали про штрафи. За підпал листя і сухої трави передбачені штрафи до 153 тисяч гривень.