Експерти розповіли, що буде з ціною на м'ясо вже цієї весни.

Так, багато експертів впевнені в тому, що вже в цьому році, точніше навесні, сильно зміниться цінова політика на м'ясо. В першу чергу багато хто очікує того, що свинина значно подешевшає. Закупівельні ціни з 29 березня по 4 квітня складуть 38-39 грн/кг живої ваги.

Ціна на живих свиней наступного тижня, ймовірно, зменшиться на 1 грн / кг. про це повідомляє Асоціація " М'ясної галузі".

При тому, що багато переробників скаржаться на те, що зараз вони поставлені в несприятливі умови. А все тому що змушені конкурувати з нелегальними компаніями. Це все призводить до того, що на цьому ринку виникає не жива конкуренція, тому що хтось платить податки державі, як і годиться відповідно до закону, а хтось ухиляється від них.

При цьому через тінізацію і корупцію українське свинарство, і, як наслідок, м'ясна галузь, є неконкурентоспроможними не тільки з імпортом, а навіть на внутрішньому ринку в конкуренції з нечесним "бізнесом". Ціна на німецькій біржі VEZG цього тижня на напівтуші кондиційних свиней без змін-1,50 євро/кг (50 грн/кг), на напівтуші свиноматок – 1,12 євро/кг (37 грн/кг).

Але вартість свинини може змінюватися по регіонах. Тому що ферми і виробництва розміщуються нерівно і це призводить до того, що той чи інший регіон може відчувати певні труднощі з постачанням м'яса.

Але як правило розбіжності в ціні будуть мінімальні і не досягти навіть 10 гривень. Що стосується цін на курку і яловичину, то поки актуальні дані невідомі. Але ніхто не виключає, що ці види м'яса теж можуть подешевшати.

Раніше Hyser писав про те, що у квітні все зміниться, українців готують до нових тарифів за комуналку.

Також писали, що в Україні суттєво збільшили тариф на пологи, які ще виклики чекають батьків.

Нагадаємо, що названо найбільш високооплачувані спеціальності в Україні.