Експерти розповіли про тариф на газ на квітень.

Справа в тому, що 1 квітня постачальники газу отримають право самостійно встановлювати ціни на блакитне паливо без обмеження Кабміну. Відомо, що кілька компаній вже повідомили про підняття тарифів з 6,99 до 8-25-8, 85 грн за куб. Про це пише "Оглядач".


У той же час "Нафтогаз" не збирається підвищувати ціну, тому вона залишиться на рівні 6,86 грн за кубометр. Таку ж ціну на тарифи встановила компанія "Галнафтогаз". А ось постачальники "Еру Людям" і "Еру Трейдинг" проситимуть 6,75 грн за кубометр.

За ціною 6,88 грн за кубометр газу продаватиме"ЕВОДА ТРЕЙД "КП"Луцькводоканал".


Однак більшість постачальників, у тому числі регіональні газзбути, встановили вартість 6,99 грн за куб. Є і ті компанії, у яких тариф на газ виріс ще більше. Мається на увазі постачальник "Маргаз", який озвучив ціну 8,25, а "Азовгаз" – 8,85 грн за кубометр.

До слова, в Україні 25 квітня всі постачальники повинні опублікувати річні тарифи на газ відповідно до проекту постанови Національної комісії у сферах енергетики та комунальних послуг. Але потрібно бути готовими до того, що вони більше будуть вигідними постачальникам, ніж звичайним людям. Краще б річні ціни ввели після кінця сезону.

Раніше "Hyser" писав про те, що в НКРЕКП заявили про необхідність підняття тарифів на воду. Це означає, що українців чекає чергове підвищення тарифів на послуги водопостачання та водовідведення.

Також наш портал повідомляв, що Марина Лазебна пояснила, кому і коли можна звертатися за державною соціальною допомогою. Але тільки якщо відсутня заборгованість за"комуналку".

Нагадуємо, що в уряді придумали нове покарання для українців, які заборгували за комунальні послуги. Тепер боржників можуть залишити без житла.