Національному оператору "Укрпошта" не дозволили підвищити тарифи універсальних поштових послуг на 30%.

Дане рішення було прийнято Нацкомісією, що здійснює держрегулювання у сферах зв'язку та інформатизації, на засіданні 23 березня, пише "UBR".

На сайті регулятора уточнюється, що "Укрпошта" запитувала перегляд граничних тарифів, діючі ставки яких були затверджені у вересні 2019 року, в два етапи. На першому вартість послуг повинна була в середньому зрости на 30,6% з моменту вступу в силу постанови НКРЗІ і, до 30 листопада 2021 року, на другому – з 1 грудня ще в середньому на 8,8%.

У НКРЗІ пояснили рішення тим, що за результатами робочої наради від 19 лютого 2019 року регулятор зобов'язав виправити "цілий ряд виявлених недоліків і невідповідностей Порядку регулювання тарифів на універсальні поштові послуги", який прописаний рішенням НКРЗІ в 2017 році, в частині зміни тарифів на відправлення посилок і пріоритетної письмової кореспонденції.

"Але від АТ "Укрпошта" так і не було отримано належної реакції щодо виправлення виявлених недоліків", – йдеться в повідомленні.

Крім того, регулятор послався на постанову Кабміну від 29 липня 2020 року №671, згідно з яким економічні показники зміни тарифів на універсальні послуги в 2021 році складають 15%.

Раніше Hyser писав про те, що українська компанія, що надає послуги експрес-доставки документів, вантажів і посилок" Нова пошта " з 20 березня підвищує тариф на базові послуги доставки на 5 гривень.

Також Hyser повідомляв, як заощадити на вартості послуг "Нової Пошти".

Нагадаємо, що "Укрпошта" продає будівлю Головпоштамту.