Кабмін відстрочив підвищення цін на електроенергію до травня

В уряді вирішили тимчасово відстрочити підвищення тарифу на електрику. До 1 травня 2021 року українці платитимуть 1,68 гривні за кожен кВт/год. Коли та на скільки подорожчає електроенергія, інформує видання "obozrevatel".

На даний момент в уряді йде дискусія щодо перегляду тарифів. Поки що існує кілька сценаріїв, за якими можуть змінити ціни на світло. За першим сценарієм ціни на електроенергію будуть переглянуті в 2021 році, проте не в квітні. По другому, зростання цін торкнеться гаманці тільки тих українців, які витрачають дуже багато електроенергії. Третій сценарій передбачає підвищення тарифів вже цього літа, ймовірно, українцям доведеться віддавати більш як 2,5 гривні за кожен кВт/год.

Напередодні в уряді розглядали варіант підвищення цін вже з 1 квітня майже до 3 гривень, але тільки для громадян використовують багато "струму". На сьогоднішній день від ідеї відмовилися і прийняли рішення перенести підвищення на кілька місяців.

На даний момент в уряді розглядають варіант підвищення цін, але для окремої категорії. Наприклад, тих громадян, які в місяць витратять більше ніж 500 кВт/год. Офіційно таку позицію пояснюють тим, що якщо людина живе у великому будинку і має багато техніки, то може дозволити собі платити повну вартість.

Однак таке підвищення торкнеться і тих українців, які не оформляють субсидію, але використовують електричний котел. В опалювальний період така категорія громадян може витратити і 1000 кВт/год на місяць, але не через велику площу або безлічі техніки.

Раніше портал Hyser повідомляв, що в уряді планують підвищити тарифи на електрику. Суми в платіжках можуть зрости в кілька разів.

Також портал Hyser інформував, що в уряді придумали нове покарання для українців, які заборгували за комунальні послуги. Тепер боржників можуть залишити без житла.

Крім того портал Hyser інформував, що ціни на газ зменшуватися не будуть. Українцям назвали розмір "річного тарифу".