Українцям розповіли, чому можуть призупинити виплати пенсій і як їх відновити

Пенсійний фонд щомісяця спрямовує гроші на виплату пенсій, однак існують випадки коли окремим особам пенсійні виплати призупиняють. Так, пенсіонерів, які тривалий час не отримували пенсії, можуть позбавити виплат. Як відновити виплати та інші подробиці, повідомляє портал "Новини Донбасу".
Начальник ГУ Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталія Рад розповіла, що коли людина, яка перебуває на заслуженому відпочинку, протягом 12 місяців не отримує пенсію, то банки направляють дані про нього в ПФУ. Виплати цій особі призупиняються. Для їх відновлення існує процедура уточнення статусу пенсіонера.

У Пенсійному фонді зазначили, що якщо пенсіонер проживає на території, яка знаходиться під контролем України, то його пенсія для встановлення статусу одержувача (живий або померлий) переводиться для виплати через відділення пошти, куди людина повинна прийти і засвідчити, що є одержувачем.
Для жителів окремих районів Донецької та Луганської областей процедура дещо інша. Таким пенсіонерам необхідно звернутися в управління Пенсійного фонду і написати заяву для відновлення виплати і підтвердження статусу пенсіонера.

Наталія Рад підкреслила, що вимоги щодо перевірки статусу пенсіонера існували ще до подій на сході України, вони виконувалися за весь час існування та адміністрування пенсійного фонду та адміністрування пенсійних виплат.

Також портал Hyser писав, що українським пенсіонерам нарахують надбавки до виплат. Стало відомо, кому додадуть до пенсії 300 гривень, а кому - 800 гривень.

Крім того портал Hyser інформував, що українців попередили про чергове підвищення пенсійного віку. Стало відомо, коли можна буде вийти на заслужений відпочинок.