Громадянам України обіцяють серйозне збільшення офіційного прожиткового мінімуму

Про те, що в Міністерстві соціальної політики розробили нову методику обчислення прожиткового мінімуму, що дозволяє наблизити цю суму до реальної, повідомляє пресслужба соціального відомства.

В Мінсоцполітики України обіцяють істотно підвищити швидкість збільшення розміру показника, необхідного для розрахунку соцвиплат, які є основним джерелом доходу громадян. Таким чином, в наступному році офіційний прожитковий мінімум збільшать на 14 відсотків, у 2023 році - на 15 відсотків, і у 2024 році - ще на 25 відсотків.

Прожитковий мінімум. Фото: скріншот YouTube-відео.
Прожитковий мінімум. Фото: скріншот YouTube-відео.

Крім цього, урядом схвалені, і спрямовані на обговорення до Верховної Ради України цілий ряд законопроєктів, що передбачають:

новий алгоритм застосування офіційного прожиткового мінімуму для основних соцгарантій (державної соціальної допомоги, мінімальної пенсії за віком, мінімальної заробітної плати, в тому випадку, якщо вони є єдиним джерелом доходу громадянина);

введення основних величин для нарахування соціальних виплат(регулярних допомог, виплат за особливі заслуги, додаткових пенсій, надбавок і підвищень), що належать до державної соцдопомоги або пенсії, які виплачують замість компенсаційних надбавок, максимальних виплат, стипендій та одноразових компенсацій;

впровадження базового розміру для грошових стягнень і платежів, і затверджених величин для адмінзборів.

Також у Міністерстві соціальної політики України повідомили, що жодна із соціальних виплат, які громадяни отримують на цей момент, не буде зменшена.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що якщо громадянин має заборгованість по оплаті за комунальні послуги, його можуть примусити до роботи двірником.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що глава Міністерства соціальної політики розповіла, кому і коли можна звертатися за державною соціальною допомогою. Але тільки якщо немає заборгованості за"комуналку".

А до цього "Hyser" розповідав про те, що розмір пенсійних виплат в Україні залежить від статі громадянина.