У Міністерстві економіки запропонували нову ініціативу

У зв'язку із затяжною пандемією коронавірусу багато українців втратили можливість відправитися на відпочинок, у зв'язку з чим в уряді пропонують виділити 200 мільйонів гривень на туристичні сертифікати для деяких категорій громадян. Про це повідомляє прес-служба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Пропонований Міністерством документ внесе поправки в Державну програму стимулювання економіки для подолання негативних наслідків обмежувальних заходів, пов'язаних з боротьбою з коронавірусної інфекцій, яку прийняли 27 травня минулого року.

У Міністерстві розвитку економіки пропонують розпочати роботу механізму, за яким українцям будуть частково компенсувати вартість туристичних подорожей протягом двох періодів. Перший - з січня по липень поточного року, а другий — з липня поточного року по липень наступного року.

Крім цього, передбачається, що в реалізації механізму компенсації буде отримана технічна допомога від інших держав.

Відзначимо, що одним з найпопулярніших курортів серед українських туристів є Єгипет, який активно запрошує до себе відпочиваючих, не чекаючи закінчення пандемії, тому з 15 січня до останнього дня зими пропонували серйозні знижки тим, хто відвідував їх країну в період карантину.

Примітно, що знижка стосувалася як вартості проживання в готелі, так і цін на авіаквитки. Сам план по залученню туристів в такий складний період єгипетська влада розробила ще в минулому році спільно з власниками готелів.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у міжурядовому підрозділі ООН, Всесвітньої туристичної організації зробили заяву про те, які країни повністю безпечні для подорожей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ізраїль, де уряд провів успішну вакцинацію місцевого населення, знову відкрив свої кордони, щоб в країну могли потрапляти іноземні туристи.

Також "Hyser" писав, що у Міністерстві охорони здоров'я України оновили "зелений " і" червоний " списки держав, так що тепер стало відомо, в які країни українські туристи зможуть літати без побоювання, а які поки краще не відвідувати.