Синоптики пообіцяли українцям довгоочікуване потепління.

На вулиці майже кінець березня, але досі місцями в регіонах спостерігається погода, більше властива зимі. Однак навіть незважаючи на сніг, який як і раніше дає про себе знати, потепління вже близько. Про це пише "Апостроф".


Зокрема, вже до кінця тижня можна сподіватися на потепління. Відповідну заяву зробила провідний синоптик Укргідрометцентру Наталія Голеня, яка пообіцяла, що холоди відступлять ближче до вихідних. Так, тільки в західних областях вона допускає підвищення температури повітря до + 20.

В цілому ймовірність потепління в найближчі дні вона оцінила в 50-60%, максимум 70%. Про це свідчать її особисті розрахунки.


Також нещодавно синоптики розповіли українцям про те, як змінюватиметься погода найближчим часом і коли варто очікувати настання тепла. Наприклад, в період з 23 по 25 березня прогнозуються місцями в країні мокрий сніг і дощ. Зокрема, такі погодні умови спостерігатимуться у південних та східних областей України, а також деяких центральних областей, у Кіровоградській та Дніпропетровській області.

На тлі цього можливі і перепади температури, через які в свою чергу може утворитися ожеледь, а сніговий покрив буде вельми нестабільним. Однак це ненадовго, оскільки підвищення температури, як і було вищесказано, практично усі синоптики пророкують ближче до кінця тижня, з 26 числа.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україну повернулася зима з усіма витікаючими. Синоптики обіцяють 5 градусів морозу.

Також наш портал повідомляв, що синоптик Леонід Горбань зробив прогноз на весну, який допускає значні коливання температури повітря в Україні аж до негативних значень.

Нагадуємо, що українців попередили про примхи погоди в квітні. Друга половина березня в Україні не буде весняною, про що попереджають синоптики.