Пенсійний фонд України представив інфографіку, на якій наочно показано, як збільшувалася пенсія українців за минулий, 2020 рік.

Збільшення виплат відбулося двічі протягом року 65-річним пенсіонерам на суму 115 і 40 гривень в середньому. Підвищення відбулося з 1 січня і 1 вересня.

Так, 1 січня підвищили виплати 1,9 мільйонам пенсіонерам, а з 1 вересня - 1,6 мільйонам.

Пенсіонерам, які після пенсії продовжили працювати, з 1 квітня підвищили виплати в середньому на 171 гривню. Всього до списку потрапило 357,1 тисяч осіб.

Пенсіонерам старше 80 років підвищили виплати з 1 квітня в середньому на 457 гривень. Кількість даної категорії пенсіонерів склала 1,5 мільйона чоловік.

Згідно з минулою індексацією, яка почалася 1 травня, ще 8,4 мільйона людей отримали до виплат плюс 260 гривень.

У зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму 6,1 українських пенсіонерів отримали по 32 гривні до наявних виплат.

З'явилася інформація щодо нових надбавок пенсіонерам до кінця 2021 року.

Цього року очікується чотири етапи перерахунку пенсій, завдяки якому, відбудеться підвищення виплат у більшості пільговиків. Це було передбачено в затвердженому бюджеті Пенсійного фонду України на 2021 рік.

Зокрема, перерахунок пенсій запланований на квітень, липень, жовтень і грудень. З 1 квітня пенсії зміняться у тих, хто продовжив працювати після виходу на заслужений відпочинок. Таким чином, планується підвищувати як розмір самої виплати, так і надбавку за стаж.

Головне, щоб були дотримані вимоги по стажу: це 30 років для жінок і 35 років для чоловіків. Загалом пенсію збільшать на 2% прожиткового мінімуму (надбавка за стаж, 35,3 грн).

Раніше Hyser писав про те, що українським пенсіонерам подвоять пенсії, експерт озвучив деталі. В уряді покладають великі надії на накопичувальну систему пенсій.

Також Hyser повідомляв, що стало відомо, кому з пенсіонерів у квітні не додадуть ні копійки.

Нагадаємо, що Пенсійний фонд України поділився з українцями прогресом по збірці коштів для виплати пенсійних виплат за березень.