Максим Степанов заговорив про виплату компенсацій тим людям, яким буде завдано шкоди вакцинацією від коронавірусу.

Так, в Україні вже стартувала масова вакцинація від коронавірусу. Але в світі вже є не один зафіксований випадок, коли здоровій людині від вакцини ставало гірше. Деякі вакцини на цьому тлі зняли з виробництва і від них відмовилися багато країн. В Україні міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив про те, що якщо людині буде завдано шкоди в результаті застосування вакцини, то держава виплатить йому компенсацію.

Як розповів Максим Степанов, що найближчим часом буде створено спеціальний фонд, який займатиметься такими виплатами.

"Кабінет Міністрів взяв на себе відповідальність за непередбачені наслідки вакцинації. В першу чергу це стосується компенсації заподіяної шкоди. Відповідальність бере уряд України. Буде створено відповідний фонд на найближчих засіданнях", - сказав він.

Варто сказати, що поки в Україні такі випадки зафіксовані не були. Але ніхто не виключає такої ймовірності. Тому українці повинні бути готові до всього. Але і держава повинна розуміти всю ступінь відповідальності в даному випадку.

Адже людина може з різних причин відчути нездужання. Якщо такий стан якраз буде викликано самою вакциною, то в такому випадку можна розраховувати на компенсацію. Поки точні цифри ніхто не називає. Але головне в цьому питанні - це здоров'я людини. Тому що якщо здоров'я сильно постраждає, то ніяка компенсація в даному випадку нікому не допоможе.

Поки в Україні неоднозначна ситуація з вакцинацією. Тому що не всі готові і хочуть робити щеплення.

Раніше Hyser писав про те, що українські вчені б'ють на сполох, епідемія набирає катастрофічних масштабів.

Також писали, що МОЗ оновило список областей з посиленими карантинними правилами.

Нагадаємо, що лікарі розповіли, яка маска краще за інших захищає від коронавірусу.