Експерт заявив, що вводити загальнонаціональний локдаун в Україні потрібно негайно

В Україні стрімко зростає кількість інфікованих коронавірусною інфекцією, тому не варто зволікати і вводити локдаун потрібно прямо зараз. Таку заяву зробив голова комісії з біобезпеки та біологічного захисту при РНБО та академік Національної академії наук Сергій Комісаренко в ефірі "Сніданку з 1+1".

Сергій Комісаренко зазначив, що вводити локдаун потрібно тоді коли захворюваність тільки починає набирати обертів, а не коли досягає свого піку. Він зазначив, що враховуючи ситуацію, що склалася, посилювати карантинні заходи по всій країні слід прямо зараз.

Академік вважає, що зупинити поширення коронавірусу може тільки вакцинація населення. Він зазначив, що вірус мутував і деякі штами мають захист від імунізації. Саме тому важливо якнайшвидше вакцинувати українців.

Комісаренко навів у приклад Ізраїль, який лідирує за темпами вакцинації, де після Другої ін'єкції (препаратом Pfizer) ефективність зменшення інфікованих людей досягає 95%. Він зазначив, що практично всі вакцини, які існую на даний момент, ефективні. Деякі в більшій, а інші в меншій мірі.

За словами академіка на даний момент в Україні вкрай низькі темпи вакцинації населення. Він зазначив, що прості громадяни можуть самі вирішувати чи потрібна їм ін'єкція, однак для людей певних професій вакцинація повинна бути обов'язком. Зокрема це лікарі, які щодня контактують з інфікованими та мають підвищений ризик зараження.

Раніше портал Hyser інформував, що в офісі президента розповіли, яка область може потрапити в "червону" зону.

Також портал Hyser повідомляв, що міністр Максим Степанова назвав області з напруженою епідеміологічною ситуацією, які незабаром можуть потрапити в "червону" зону карантину.

Крім того портал Hyser писав, що Максим Степанов озвучив терміни закінчення третьої хвилі коронавірусної інфекції в Україні.