Експерти розповіли, хто з українців може залишитися без пенсій.

Так, українців попередили про те, що якщо у них не буде вистачати трудового стажу для того, щоб отримувати пенсії, то вони можуть взагалі залишитися без виплат. Тому до трудового стажу потрібно ставитися дуже уважно і не нехтувати ним. Тому що ніяких додаткових виплат тепер для таких людей не передбачено.

Головною проблемою того, що громадяни залишаються без пенсій, є брак стажу, який в рамках пенсійної реформи щорічно збільшується.

Варто розуміти, що ці вимоги, можливо, ще кілька разів поміняються. Але якщо грунтуватися на дані, які актуальні на сьогодні, то у 2028 році для виходу на пенсію за віком в 60 років, як для чоловіків, так і для жінок, він складе 35 років.

Але при цьому варто враховувати, що за весь останній час Україна пережила не одну економічну кризу. Наприклад, після розвалу Радянського Союзу багато людей залишилися без роботи або були змушені працювати без офіційного пристрою. Таким чином у них офіційного трудового стажу за цей період часу.

Крім того можна згадати важкий 2008 рік, коли багато людей також втратили роботу.

Навіть сьогодні близько половини українців працездатного віку (близько 20 млн осіб) не мають офіційних доходів, а, значить, і стажу, необхідного для призначення виплат.

Через сім років пенсійного віку досягнуть українці, які народилися в 1968 році. Тобто на момент розвалу СРСР їм було трохи за 20 років, і вони або закінчували навчальні заклади, або починали свій трудовий шлях.

Цілком ймовірно, ці люди не матимуть необхідної кількості стажу. Тільки якщо весь цей час вони не працювали в бюджетній організації.

Раніше Hyser писав про те, що в Україні порівняли пенсії жінок і чоловіків, різниця приголомшує.

Також писали, що українці отримають нові пенсії в квітні, озвучена формула перерахунку.

Нагадаємо, що українським пенсіонерам подвоять пенсії, експерт озвучив деталі.