У поліції України розповіли, де буде встановлено більше камер на дорогах.

Так, українців вже попередили про те, що незабаром стане в рази більше камер, які будуть стежити за дотриманням швидкісного режиму на дорогах. Це відбудеться вже з 22 березня. Відомо, що нові камери з'являться на 60 нових ділянках. Для вимірювання швидкості авто будуть використовуватися камери TruCAM.

Про це повідомляє пресс-служба патрульної поліції.

Крім того, внесли зміни до 12 вже існуючих ділянок.

Всього на дорогах України працюватиме 117 приладів TruCAM, а вимірювання здійснюватимуться на 309 ділянках.

Тому водіїв вже попередили, що порушувати правила дорожнього руху не варто. І це не тільки через нові штрафи, але і для того, щоб не нашкодити своєму ж здоров'ю. Адже не рідко саме порушення швидкісного режиму призводить до того, що відбуваються аварії на дорогах.

Увагу водії звертають на те, що:

  • про використання приладів вимірювання швидкості повідомляти дорожні знаки, що попереджають про фото-і відеофіксацію порушень;
  • у місцях фіксації порушень стоїть службовий автомобіль з увімкненими синіми проблисковими маячками.

Також у поліції нагадують і пішоходам про важливість дотримання правил дорожнього руху. Тому що люди часто теж переходять дорогу в недозволеному місці, що призводить до численних аварій. Варто пам'ятати про те, що моментально зупинити будь-який автомобіль на будь-якій швидкості просто неможливо. Все одно є гальмівний шлях, який може стати смертельним для пішохода.

Крім того, в таку погоду істотно знижена видимість на дорогах, що також створює певні труднощі як для пішоходів, так і для водіїв.

Раніше Hyser писав про те, що ДСНС попередили українців про "сезонне" правопорушення.

Також писали, що українцям запропонують спрощене розмитнення.

Нагадаємо, що названо топ машин, які рекордно дешевшають після 5 років.