Експерт виявив "прірву" між середніми пенсіями чоловіків і жінок в Україні

В Україні порівняли пенсії жінок і чоловіків. Хто і наскільки більше отримує, інформує видання zn.ua.

Станом на 1 січня 2020 року в Україні налічувалося 11,3 мільйона пенсіонерів, з них найбільше жінок - близько 7 мільйонів (61,5% від усіх одержувачів виплат). Чоловіків на порядок менше: 4,4 мільйона (38,5%).

Середній розмір пенсійних виплат за минулий рік склав 3083 гривні на місяць. Відзначається, що середня пенсія у чоловіків майже в півтора раза вище (148%), ніж у жінок. Так, чоловіки отримували в середньому по 3851 гривні на місяць, а жінки - 2602 гривні. Варто підкреслити, що за середньорічною зарплатою ці відмінності менші і становлять 129,5%.

Відзначається, що в сім'ях з двох пенсіонерів виплати трохи вище і становлять 2868 гривні на людину, а ось в одиноких пенсіонерів нижче - 2510 гривні.

Статистика. Фото: zn.ua
Статистика. Фото: zn.ua

Варто нагадати, що в Міністерстві соціальної політики заявили, що виплати українським пенсіонерам можуть збільшитися в 1,5 або навіть 3 рази. При цьому середній розмір пенсійних виплат збільшитися вдвічі: з 3,5 тисячі гривень до 7 тисяч гривень. Однак таке поліпшення матеріального забезпечення українських пенсіонерів стане можливим тільки в разі введення накопичувальної пенсійної системи в країні. Глава Мінсоцполітики Марина Лазебна анонсувала, що накопичені людиною гроші, які повинні йти на забезпечення другої пенсії, у разі його смерті будуть передаватися родичам у спадок.

Також портал Hyser писав, що українським пенсіонерам нарахують надбавки до виплат. Стало відомо, кому додадуть до пенсії 300 гривень, а кому - 800 гривень.

Крім того портал Hyser інформував, що українців попередили про чергове підвищення пенсійного віку. Стало відомо, коли можна буде вийти на заслужений відпочинок.